Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Estate planning

Dienst

Huwelijksvoorwaarden

Huwelijksvoorwaarden en estate-planning.

Huwelijksvoorwaarden zijn een belangrijk onderdeel van een doordachte estate-planning. Deze overeenkomst regelt onder andere de verdeling van de vermogens bij het einde van het huwelijk, te weten bij echtscheiding of overlijden. Huwelijksvoorwaarden zijn daarom (fiscaal) bepalend voor het leven na het huwelijk en voor de erfgenamen.

 

Waarom zijn huwelijksvoorwaarden belangrijk in estate planning?

Huwelijksvoorwaarden spelen een essentiële rol bij estate planning om de volgende redenen:

Bescherming van vermogen:

Met huwelijksvoorwaarden kunt u uw vermogen beschermen. Dit kan vooral van belang zijn als u waardevolle bezittingen, onderneming of een familiebedrijf bezit die u binnen de familie wilt houden.

Optimalisatie van nalatenschap:

Huwelijksvoorwaarden bieden de mogelijkheid om uw nalatenschap op maat te regelen. U kunt specifieke afspraken maken over de verdeling van uw vermogen, de bescherming van erfgenamen en het minimaliseren van mogelijke belastingconsequenties.

Bescherming tegen crediteuren:

Huwelijksvoorwaarden kunnen dienen als een schild tegen crediteuren. Met goed doordachte voorwaarden kunt u uw vermogen buiten het bereik van eventuele schuldeisers houden en ervoor zorgen dat het vermogen binnen de familie blijft.

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze deskundige notarissen adviseren en begeleiden u bij het opstellen van huwelijksvoorwaarden die perfect aansluiten bij uw estate planning doelen.

Expertise en ervaring:

Wij beschikken over diepgaande kennis en ervaring op het gebied van estate-planning. En we begrijpen de complexe juridische en financiële aspecten die samengaan met het opstellen van huwelijksvoorwaarden.

Maatwerkadvies:

We realiseren ons dat elke situatie uniek is en dat uw estate-planning doelen specifiek zijn. Daarom bieden we advies op maat dat nauw aansluit bij uw wensen.

Juridische ondersteuning:

Naast het verstrekken van advies kunnen we u ook uitgebreide juridische ondersteuning bieden. We zorgen ervoor dat alle benodigde documentatie op een correcte en juridisch bindende manier wordt opgesteld en beoordeeld. U kunt erop vertrouwen dat al uw estate planning doelen en wensen juridisch worden gewaarborgd.

Neem contact op.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. Samen zorgen we ervoor dat uw vermogen en nalatenschap optimaal worden geregeld met de juiste estate-planning.

0343 52 80 80 Afspraak maken