Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Goede doelen

Dienst

ANBI

Het verkrijgen van de ANBI-status heeft grote gevolgen. We begrijpen het belang van de ANBI-status en staan klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het verkrijgen en behouden van deze status, zodat uw organisatie kan profiteren van de fiscale voordelen en het vertrouwen van donateurs kan vergroten.

Waarom is de ANBI-status belangrijk voor goede doelen?

Het verkrijgen van de ANBI-status biedt verschillende voordelen voor goede doelen:

Fiscale voordelen:

Met de ANBI-status kunnen donateurs hun giften aan uw organisatie onder bepaalde voorwaarden aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Dit kan aantrekkelijk zijn voor potentiële donateurs en kan bijdragen aan het vergroten van de financiële ondersteuning voor uw goede doel.

Transparantie en vertrouwen:

Als ANBI bent u verplicht om bepaalde gegevens openbaar te maken, zoals uw doelstellingen, beleidsplan en financiële verslagen. Dit vergroot het vertrouwen van donateurs, subsidiënten en andere belanghebbenden in uw organisatie en haar activiteiten.

Erkenning en status:

De ANBI-status is een erkenning van uw organisatie als een instelling met een algemeen nuttig doel. Het kan uw organisatie helpen om zich te onderscheiden, partnerschappen aan te gaan en het vertrouwen van het publiek te winnen.

Hoe kunnen wij u helpen bij de ANBI-status?

Het verkrijgen en behouden van de ANBI-status is een belangrijk proces. Hier zijn enkele redenen om te kiezen voor onze begeleiding:

Expertise en ervaring:

Onze notarissen hebben uitgebreide kennis van de vereisten en procedures voor de ANBI-status. We zorgen ervoor dat uw organisatie voldoet aan de wettelijke eisen en adviseren u over de stappen die u moet nemen om de ANBI-status te verkrijgen en te behouden.

Maatwerkadvies:

We begrijpen dat uw doelstellingen specifiek zijn voor uw goede doel. Onze notarissen bieden advies op maat dat aansluit bij uw specifieke situatie en helpt u om aan de ANBI-criteria te voldoen.

Juridische ondersteuning:

Naast het begeleiden van het proces van het verkrijgen van de ANBI-status, kunnen we u ook juridische ondersteuning bieden bij het opstellen en beoordelen van statuten, beleidsplannen en andere juridische documenten die van belang zijn voor uw organisatie.

Neem contact met ons op.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. Samen zorgen we ervoor dat uw organisatie kan profiteren van de fiscale voordelen en het vertrouwen van donateurs kan vergroten als ANBI.

Diensten

Wat heeft u nodig voor goede doelen?

0343 52 80 80 Afspraak maken