Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Estate planning

Dienst

Schenken

Uw erfenis in beweging.

Om meerdere redenen kan schenken gewenst zijn. Of juist niet. Wij hebben daar ruime ervaring mee. Of u nu nadenkt over het doen van een schenking aan uw dierbaren of aan een goed doel, wij adviseren en begeleiden u graag bij het schenkingsproces. Met zorg en betrokkenheid helpen wij u bij het realiseren van uw schenkingsdoelen. Met ‘de warme hand’ kan uw nalatenschap eerder in beweging komen.

Wat zijn de voordelen van schenken?

Schenken heeft verschillende belangrijke voordelen:

 • Financiële ondersteuning:

  Door te schenken kunt u uw dierbaren financieel ondersteunen. U kunt hen helpen bij belangrijke levensgebeurtenissen, zoals het financieren van een studie, de aankoop van een huis of het starten van een eigen bedrijf.

 • Erfbelasting besparen:

  Schenken kan een effectieve manier zijn om erfbelasting te besparen. Door tijdens uw leven alvast een deel van uw vermogen over te dragen, vermindert u de omvang van uw nalatenschap en daarmee ook de belastingdruk voor uw erfgenamen.

 • Het realiseren van persoonlijke doelen:

  Schenken stelt u in staat om uw persoonlijke doelen te verwezenlijken. U kunt een bijdrage leveren aan maatschappelijke doelen, culturele initiatieven of goede doelen die u nauw aan het hart liggen.

 • Levensvreugde:

  Schenken kan een gevoel van voldoening en levensvreugde geven. Het geeft u de mogelijkheid om anderen te helpen en iets waardevols bij te dragen aan de samenleving.

Hoe kunnen wij u helpen bij het schenkingsproces?

Het schenkingsproces is een persoonlijke en mogelijk gevoelige aangelegenheid. Hier zijn enkele redenen om te kiezen voor onze begeleiding:

Deskundig advies:

Onze notarissen hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van schenken. We kunnen u adviseren over de verschillende mogelijkheden en fiscale aspecten die bij schenkingen komen kijken. We helpen u bij het maken van weloverwogen keuzes die aansluiten bij uw persoonlijke situatie en doelen.

Maatwerkoplossingen:

We begrijpen dat elke schenking uniek is en dat uw wensen specifiek zijn. Onze notarissen bieden maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw persoonlijke omstandigheden en behoeften. We helpen u bij het opstellen van schenkingsdocumenten die volledig zijn afgestemd op uw wensen en die juridisch bindend zijn.

 

Neem contact op.

Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. Samen zorgen we ervoor dat uw schenkingen met zorg en betrokkenheid worden uitgevoerd en dat uw wensen en belangen juridisch worden gewaarborgd.

0343 52 80 80 Afspraak maken