Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Goede doelen

Dienst

Periodiek schenken

Als u overweegt om periodieke schenkingen te doen aan een goed doel, begrijpen we het belang van een goed doordacht plan vanwege de fiscale voordelen die daarmee gepaard kunnen gaan. We adviseren en begeleiden u graag bij het opzetten van periodieke schenkingen, zodat u zowel uw gewenste goede doel kunt ondersteunen als optimaal gebruik kunt maken van de fiscale voordelen die periodiek schenken met zich meebrengt.

Waarom is periodiek schenken interessant?

Periodiek schenken biedt verschillende voordelen voor zowel schenkers als goede doelen:

Continuïteit:

Door periodiek te schenken, kunt u een stabiele en langdurige bron van financiële steun bieden aan het door u gekozen goede doel. Het stelt de organisatie in staat om hun activiteiten en impact op de lange termijn te plannen en te verbeteren.

Fiscale voordelen:

Periodieke schenkingen kunnen in aanmerking komen voor belastingvoordelen, zoals volledige aftrekbaarheid van de gift zonder drempel. Dit kan leiden tot aanzienlijke fiscale voordelen voor schenkers en hen in staat stellen om meer te schenken dan bij een eenmalige gift.

Impact:

Door periodiek te schenken, kunt u een grotere impact hebben op het goede doel van uw keuze. De voorspelbaarheid van de inkomsten stelt de organisatie in staat om lange termijn plannen te maken en grotere projecten of programma’s te realiseren.

Hoe kunnen wij u helpen bij periodiek schenken?

Periodiek schenken is een belangrijke en duurzame beslissing. Hier zijn enkele redenen om te kiezen voor onze begeleiding:

Expertise en ervaring:

Onze notarissen hebben uitgebreide kennis van periodiek schenken en de fiscale regelgeving die daar op van toepassing is. We adviseren u over de optimale structuur en voorwaarden voor uw periodieke schenkingen.

Maatwerkadvies:

We begrijpen dat uw financiële situatie en filantropische doelstellingen uniek zijn. Onze notarissen bieden advies op maat dat rekening houdt met uw specifieke wensen. We helpen u bij het opstellen van een plan dat zowel fiscaal voordelig is als aansluit bij uw filantropische visie.

Juridische ondersteuning:

We kunnen u ondersteunen bij het opstellen van de benodigde schenkingsdocumenten, zoals een schenkingsakte en ervoor zorgen dat uw periodieke schenkingen voldoen aan de wettelijke vereisten.

Neem contact met ons op.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. Samen zorgen we ervoor dat uw periodieke schenkingen optimaal worden gestructureerd en de door u gewenste goede doelen worden ondersteund, terwijl u profiteert van de fiscale voordelen die periodiek schenken met zich meebrengt.

Diensten

Wat heeft u nodig voor goede doelen?

0343 52 80 80 Afspraak maken