Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Testament

Dienst

Prive-clausule

Bescherming van uw vermogen.

Het regelen van een privé-clausule is een effectieve manier om het door u te schenken of na te laten vermogen te beschermen. We adviseren en begeleiden u graag bij het opstellen van een privé-clausule die past bij uw specifieke situatie en wensen.

Wat is een privé-clausule?

Een privé-clausule is een bepaling die u kunt opnemen in uw testament of bij een schenking. Deze is bedoeld om het nagelaten of geschonken vermogen te beschermen in geval van bijvoorbeeld echtscheiding van de verkrijger (bijvoorbeeld uw kind of partner). Met een privé-clausule bepaalt u dat het nagelaten of geschonken vermogen buiten de eventuele gemeenschap van goederen van de verkrijger valt en ook niet kan worden betrokken in een verrekenbeding.

De voordelen van een privé-clausule:

  1. Bescherming van het vermogen: met een privé-clausule kunt u ervoor zorgen dat het door u nagelaten of geschonken vermogen beschermd blijft in geval van een onverhoopte echtscheiding. Dit geeft u gemoedsrust. De verkrijger behoudt het vermogen dat u heeft nagelaten of geschonken.
  2. Voorkomen van conflicten: een juist opgestelde privé-clausule kan helpen om mogelijke conflicten te voorkomen bij een scheiding of overlijden. Het biedt duidelijkheid en transparantie over welke bezittingen aan wie toebehoren, waardoor geschillen tussen erfgenamen of ex-partners worden voorkomen.
  3. Flexibiliteit en maatwerk: een privé-clausule kan op maat worden gemaakt, zodat het helemaal aansluit bij uw wensen. U kunt bepalen welke bezittingen of vermogensbestanddelen buiten de gemeenschap vallen en welke binnen de gemeenschap vallen. Dit geeft u de vrijheid om de mogelijk toekomstige verdeling van het nagelaten of geschonken vermogen naar eigen inzicht te regelen.

Hoe kunnen wij u helpen met de privé-clausule?

We bieden deskundig advies en begeleiding bij het opstellen van een privé-clausule. Hier zijn enkele redenen om voor onze dienstverlening te kiezen:

Expertise en ervaring:

Onze specialisten hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van estate planning en familiegerelateerde juridische kwesties. We begrijpen de complexiteit en kunnen u adviseren over de beste aanpak.

Maatwerkoplossingen:

Vrijwel iedere situatie is uniek. Uw persoonlijke belangen daarmee ook. Heuvelrug Notarissen biedt maatwerkoplossingen. We werken met u toe naar de privé-clausule die in uw situatie het beste past.

Juridische ondersteuning:

Naast het adviseren over de privé-clausule werken we dit ook graag voor u uit in het juiste testament of schenkingsakte. We zorgen ervoor dat de juridische aspecten correct worden geregeld en dat uw persoonlijke belangen juridisch zijn gewaarborgd.

Neem contact met ons op.

Heuvelrug Notarissen begrijpt het belang van de privé-clausule als een waardevolle bescherming van uw vermogen. Onze ervaren notarissen staan klaar om u te adviseren en te begeleiden. Neem vandaag nog contact met ons op.

Gijs Alferink Notaris
0343 52 80 80 Afspraak maken