Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Testament

Dienst

Samengesteld gezin

Wat is een samengesteld gezin.

Een samengesteld gezin is een gezin waarbij één of beide ouders een kind heeft/hebben uit een vorige relatie en/of indien zij samen ook een of meer kinderen hebben. De verhoudingen binnen een samengesteld gezin zijn vaak complex. Sociaal-emotioneel en juridisch. Kinderen moeten wennen aan het nieuwe gezin en aan de stiefouder. En omgekeerd moet de stiefouder een band opbouwen met de kinderen.
Een samengesteld gezin brengt specifieke juridische uitdagingen met zich mee. We hebben daarin ruime ervaring en adviseren en begeleiden bij het opstellen van een nieuw testament, het regelen van voogdij en het beschermen van de belangen van uw gezin.

Waarom testament nodig bij samengesteld gezin?

Binnen een samengesteld gezin ontstaan nieuwe relaties. Zowel tussen de nieuwe partners onderling, tussen de nieuwe partner en de kinderen van de andere partner én tussen de kinderen van de partners onderling. De wens is er vaak om elkaar en de kinderen te onderhouden en verzorgd achter te laten, met name als een van de partners overlijdt.
Maar hoe en in welke mate?

Testamentaire regeling op maat:

Een nieuw testament is nodig zijn om ervoor te zorgen dat uw nalatenschap op de juiste manier wordt verdeeld en uw wensen met betrekking tot uw samengestelde gezin worden gerespecteerd. Wat laat u na aan uw nieuwe partner en wat aan uw eigen kinderen en/of stiefkinderen? We adviseren u over de mogelijkheden en clausules die in het testament kunnen worden opgenomen.

Voogdijregeling:

Het regelen van voogdij is van belang om de belangen van uw kinderen te beschermen. We adviseren bij het opstellen van een voogdijregeling zodat de minderjarige kinderen worden verzorgd door de juiste personen in geval van overlijden van de ouders.

Bewindregeling:

Binnen een samengesteld gezin kunnen complexe financiële situaties ontstaan. Er zijn meerdere (ex-)partners, kinderen en bezittingen. We adviseren over de juridische aspecten van vermogensbescherming van hetgeen u nalaat aan uw kinderen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij bieden juridische ondersteuning en advies op maat voor samengestelde gezinnen. Met onze ruime ervaring in dit specifieke onderdeel van het familierecht begrijpen we de vragen en uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen. Kies voor onze diensten en krijg de ondersteuning die u nodig heeft om uw samengestelde gezin op een juridisch solide manier te regelen.

Neem contact met ons op.

We begrijpen we de complexiteit van samengestelde gezinnen en het belang van goede juridische ondersteuning. Onze ervaren notarissen adviseren en begeleiden u graag.

0343 52 80 80 Afspraak maken