Zakelijk

Notariële dienstverlening voor ondernemers en organisaties

Thema

Herstructurering

Dienst

Intrekken van aandelen

Het intrekken van aandelen.

Intrekking van aandelen door een vennootschap heeft vermindering van het geplaatste kapitaal tot gevolg. Dat kan bijvoorbeeld gewenst zijn vanwege het uitkeren van overtollig kapitaal of het vergroten van de waarde van uitgegeven aandelen teneinde de winst per aandeel te vergroten. Dit kan een impact hebben op de bedrijfsstructuur. Het is een proces dat nauwkeurig moet worden uitgevoerd, ook om eventuele risico’s van bestuurdersaansprakelijkheid uit te sluiten. Wij staan klaar om u in dit proces te begeleiden.

Betrouwbaar advies.

Met onze uitgebreide ervaring kunt u erop vertrouwen dat u een deskundige partner aan uw zijde heeft. Wij kunnen uw vragen beantwoorden en onzekerheden wegnemen, vaak al tijdens het eerste gesprek.

Inkoop van aandelen.

Vaak volgt het intrekken van aandelen op een eerdere inkoop. Er kunnen alleen eigen aandelen worden ingekocht als deze volgestort zijn. En er mogen geen eigen aandelen worden ingekocht als daardoor het eigen vermogen, verminderd met de verkrijgingsprijs, kleiner is dan de wettelijke of statutaire reserves. Dit is de balanstest. De uitkeringstest regelt dat er bij een inkoop van aandelen wordt verklaard of de continuïteit van de onderneming wordt bedreigd door uitkering van kapitaal door de vennootschap aan een aandeelhouder.

Persoonlijke begeleiding.

Onze ondernemingsrechtspecialisten zijn er om u te ondersteunen bij elke stap van het proces. We analyseren uw bedrijfsstructuur en werken nauw samen met uw andere adviseurs zoals uw accountant en/of fiscalist. Daarbij houden we rekening met uw toekomstplannen, aansprakelijkheidsrisico’s en belastingverplichtingen en bieden we oplossingen op maat.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wij helpen u bij het creëren van een solide juridische basis voor uw kapitaalvermindering.  Neem voor een oriënterend gesprek vrijblijvend contact met ons op.

0343 52 80 80 Afspraak maken