Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Testament

Dienst

Tweetrapsmaking

‘Over het graf regeren’.

Een tweetrapsmaking is een bijzondere regeling waarmee u feitelijk twee keer over uw nalatenschap beschikt. Op deze pagina staat meer informatie over wat een tweetrapsmaking precies inhoudt en waarom het een waardevolle optie kan zijn bij nalatenschapsplanning.

Wat is een tweetrapsmaking?

Een tweetrapsmaking is een regeling in een testament (of schenkingsakte) waarbij de verkrijging in twee trappen wordt opgesplitst. De eerste trap van de nalatenschap gaat naar de ‘bezwaarde’, meestal de partner of kinderen. De verkrijger van de tweede trap wordt verwachter genoemd. Meestal verkrijgt de verwachter na het overlijden van de bezwaarde. Maar er kunnen ook andere momenten worden vastgelegd.

Waarom kiezen voor een tweetrapsmaking?

Indien u een tweetrapsmaking overweegt dienen de voordelen en nadelen zorgvuldig te worden afgewogen. Er zitten veel ‘juridische haken en ogen’ aan vast.
U gaat feitelijk voorbij aan de erfrechtelijke wensen van de bezwaarde, aangezien u twee keer beschikt over uw nalatenschap. Uw erfenis kan worden beschermd tegen onvoorziene omstandigheden, zoals een echtscheiding of faillissement van een begunstigde, waardoor de nalatenschap binnen de familie blijft. Daarnaast behoudt u controle over de verdeling van de nalatenschap na het overlijden van de eerste begunstigde en kunt u fiscale voordelen benutten. Een tweetrapsmaking is een bijzondere mogelijkheid om uw nalatenschap op maat te regelen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij bieden deskundig advies en begeleiding. Hieronder enkele redenen om te kiezen voor onze dienstverlening:

Expertise en ervaring:

Onze specialisten hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van tweetrapsmakingen. We adviseren over de mogelijkheden, de gevolgen, juridische en administratieve aspecten en de vereisten, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Maatwerkoplossing:

Elke situatie is uniek is en uw wensen zijn dat ook. Heuvelrug Notarissen biedt maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw persoonlijke omstandigheden en wensen. Het is daardoor voor u mogelijk om een strategie te ontwikkelen die bijvoorbeeld uw erfgenamen beschermt en de controle over uw nalatenschap waarborgt.

Juridische ondersteuning:

We helpen u bij het opstellen van een testament met een tweetrapsmaking. We zorgen ervoor dat de juridische aspecten correct worden vastgelegd en dat uw wensen en instructies kloppend worden vastgelegd.

Neem contact met ons op.

We begrijpen de waarde van een tweetrapsmaking als mogelijk onderdeel van uw estate planning. Neem vandaag nog contact met ons op.

0343 52 80 80 Afspraak maken