Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Estate planning

Dienst

Testamenten

Een goed fiscaal testament; zorg en expertise nodig.

Estate-planning is met name ook aan de orde als een van de partners is overleden. Van belang is dan dat fiscale keuzes kunnen worden gemaakt op basis van het juiste testament. Wij hebben daarmee ruime ervaring. Of u nu nadenkt over het opstellen van uw eerste testament of uw bestaande testament wilt herzien, wij adviseren en begeleiden u daarbij graag. Uw specifieke wensen worden vastgelegd hetgeen zorgt voor een zorgvuldige (fiscale) afwikkeling van uw nalatenschap.

Waarom is een testament belangrijk?

Een testament heeft verschillende belangrijke functies:

Erfopvolging en executele regelen:

Met een testament bepaalt u wie uw erfgena(a)m(en) is/zijn. Daardoor is er duidelijkheid. Het stelt u ook in staat om uw persoonlijke wensen en voorkeuren vast te leggen, zoals bijvoorbeeld het maken van legaten voor het nalaten van specifieke goederen of het benoemen van een executeur. Als er geen testament is geldt de wettelijke erfopvolging. Dat kan leiden tot (zeer) ongewenste situaties, een lange afwikkeling van de nalatenschap en daardoor hogere kosten.

Bescherming van uw nabestaanden:

Een op maat gemaakt testament biedt bescherming aan uw nabestaanden door duidelijkheid te scheppen over uw nalatenschap en door hun rechten en belangen te waarborgen. Het kan bijvoorbeeld ook bepalingen bevatten met betrekking tot de voogdij over minderjarige kinderen of het regelen van bewind tot een bepaalde leeftijd, voor erfgenamen die nog niet volwassen zijn.

Fiscale optimalisatie:

Met een goed opgesteld testament kan ruimte worden gecreëerd om fiscale keuzes te kunnen laten maken door de erfgenamen. Daardoor kan de erfbelastingdruk worden beïnvloed.

 

Hoe kunnen wij u helpen bij het opstellen van een testament?

We begrijpen dat het opstellen van een testament een belangrijke beslissing is. Enkele redenen om te kiezen voor onze begeleiding:

Deskundig advies:

We hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van testamenten. We adviseren u over de verschillende mogelijkheden en clausules die in een testament kunnen worden opgenomen, zodat uw persoonlijke wensen en doelen kunnen worden gerealiseerd.

Maatwerkoplossingen:

Elke situatie is uniek en uw wensen zijn dat daarmee ook. We bieden maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw specifieke omstandigheden. We helpen u bij het opstellen van een testament dat volledig is afgestemd op uw wensen en de belangen van uw eventuele partner en overige nabestaanden.

 

Neem contact op.

Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. Samen zorgen we ervoor dat uw wensen en belangen op de juiste wijze worden vastgelegd.

0343 52 80 80 Afspraak maken