Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Testament

Dienst

Keuzetestament

Regie over uw nalatenschap.

Wie heeft de regie over uw nalatenschap en kan bepalen hoe uw vermogen wordt verdeeld na uw overlijden? Met het juiste testament kunt u zelf bepalen wie te zijner tijd de juiste keuzes kan maken. Hier leggen we uit wat een keuzetestament inhoudt en waarom het een waardevolle regeling kan zijn bij uw estate-planning.

Wat is een keuzetestament?

Een keuzetestament is een testament waarin u zelf bepaalde keuzes en voorwaarden kunt opnemen met betrekking tot de verdeling van uw nalatenschap. U kunt bijvoorbeeld specifieke erfgenamen aanwijzen, bepaalde goederen toewijzen of (fiscale) voorwaarden stellen aan de verdeling.

Waarom kiezen voor een keuzetestament?

Er zijn verschillende redenen waarom een keuzetestament een waardevolle regeling kan zijn voor uw estate-planning:

Regie over uw nalatenschap:

Met een keuzetestament bepaalt u wie de regie heeft over de verdeling van uw vermogen na uw overlijden. U kunt flexibiliteit creëren voor de erfgenamen en de executeur maar ook zelf keuzes maken en specifieke voorwaarden opnemen om ervoor te zorgen dat uw wensen worden gerespecteerd.

Maatwerkoplossingen:

Een keuzetestament biedt de mogelijkheid om maatwerkoplossingen te creëren die passen bij uw persoonlijke situatie. U kunt goederen toewijzen aan bepaalde personen of voorwaarden stellen aan de verdeling van uw vermogen. Dit stelt u in staat om uw nalatenschap op een persoonlijke en gedetailleerde manier vorm te geven.

Erfbelastingoptimalisatie:

Met een keuzetestament kunt u ook erfbelastingoptimalisatie realiseren. Door bepaalde keuzes en voorwaarden op te nemen in uw testament, kunt u gebruik maken van fiscale vrijstellingen en tariefschijven, waardoor de erfbelasting beperkt kan worden.

Hoe kunnen wij u helpen met een keuzetestament?

Heuvelrug Notarissen biedt deskundig advies en begeleiding bij het opstellen van een keuzetestament. Met onze expertise en ervaring adviseren we u over de mogelijkheden, juridische aspecten en vereisten van een keuzetestament. Daarnaast bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw persoonlijke omstandigheden en helpen we u bij het opstellen van een keuzetestament dat volledig is afgestemd op uw wensen en doelen. Onze juridische ondersteuning zorgt ervoor dat uw nalatenschap correct kan worden afgewikkeld.

Neem contact met ons op.

Een keuzetestament kan van groot belang zijn als onderdeel van uw estate-planning. Neem vandaag nog contact met ons op.

0343 52 80 80 Afspraak maken