Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Testament

Dienst

Bewind

Erfrechtelijk bewind.

We adviseren en begeleiden u bij het opstellen van een goede bewindregeling. U creëert daarmee een solide financiële basis, met gemoedsrust tot gevolg.

Wat is bewind?

Bewind is een juridische maatregel waarbij een bewindvoerder wordt aangesteld. De bewindvoerder beheert en beschermt het vermogen en de financiële belangen van een persoon. Deze maatregel kan nodig of gewenst zijn in verschillende situaties, zoals bijvoorbeeld een minderjarige of jonge verkrijger van een groot vermogen.
Indien u vermogen aan iemand nalaat bij testament, kunt u daar een bewindregeling aan koppelen.

Wat zijn de voordelen van bewind?

Bewind biedt diverse voordelen:

Bescherming van vermogen:

Bewind zorgt voor bescherming van het vermogen. Een bewindvoerder is verantwoordelijk voor het beheren van de financiële belangen en het nemen van beslissingen, vaak in overleg met degene wiens vermogen onder bewind staat. Daardoor wordt voorkomen dat het vermogen wordt misbruikt, verspild of verkeerd wordt beheerd.

Continuïteit en stabiliteit:

Met een juiste bewindregeling wordt gezorgd voor financiële continuïteit en stabiliteit. Een bewindvoerder kan ervoor zorgen dat financiële verplichtingen worden nagekomen, rekeningen op tijd worden betaald en het vermogen op een verantwoorde manier in stand wordt gehouden en wordt beheerd.

Deskundig advies:

Een bewindvoerder helpt degene wiens vermogen onder bewind staat op het gebied van financiën en vermogensbeheer.

Hoe kunnen wij u helpen bij bewind?

Heuvelrug Notarissen biedt deskundig advies en begeleiding bij het opstellen van de juiste bewindregelingen. Enkele redenen om te kiezen voor onze dienstverlening:

Expertise en ervaring:

Onze specialisten hebben uitgebreide kennis op het gebied van bewind. We begrijpen de juridische en financiële aspecten die hierbij komen kijken en kunnen u adviseren over de mogelijkheden om dit vast te leggen.

Maatwerkoplossingen:

Elke situatie is uniek en uw wensen zijn specifiek. Heuvelrug Notarissen biedt maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw persoonlijke omstandigheden en wensen.

Juridische ondersteuning:

Naast adviseren kunnen we de gewenste regelingen ook uitwerken in een zorgvuldig geredigeerd testament of schenkingsakte.

Neem contact met ons op.

Heuvelrug Notarissen begrijpt de waarde van een bewind en het belang van een goed doordachte regeling. Neem vandaag nog contact met ons op.

0343 52 80 80 Afspraak maken