Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Relatie

Dienst

Samenlevingscontract

Een goed begin…

Uit onderzoek blijkt dat veel samenwoners geen samenlevingscontract hebben opgesteld. Als de relatie stuk loopt kunnen daardoor ongewenste situaties ontstaan. Wees daarom voorbereid en loop geen onnodige financiële risico’s.

Wat is een samenlevingscontract?

Een samenlevingscontract is een overeenkomst over de financiële afspraken van de gezamenlijke huishouding. Het is om meerdere redenen een erg belangrijk en noodzakelijk document. Samenwoners zonder kinderen kunnen met een samenlevingscontract ervoor zorgen dat de langstlevende in het gezamenlijke huis kan blijven wonen. Met een samenlevingscontract kan onder voorwaarden een grote vrijstelling voor de erfbelasting worden verkregen. En u kunt uw partner aanwijzen als partnerpensioengerechtigde. Een samenlevingscontract biedt duidelijkheid en zekerheid.

Samenlevingscontract en testament?

Indien er kinderen zijn is naast een samenlevingscontract ook een testament nodig. Daarmee zorgt u ervoor dat niet alleen uw partner verzorgd achterblijft na uw overlijden, maar ook dat uw kinderen uiteindelijk van u zullen verkrijgen. Het samenlevingscontract is nodig om ervoor te zorgen dat u uw partner met een testament verzorgd kunt achterlaten en dat uw kinderen hun erfdeel op dat moment nog niet kunnen opeisen.

Waar we u bij kunnen helpen:

  • advies en begeleiding bij het opstellen van een samenlevingscontract;
  • regelingen omtrent financiën en eigendommen;
  • erfrechtelijke aspecten binnen het samenlevingscontract;
  • eventuele kindgerelateerde afspraken;
  • aanvullende bepalingen en clausules op maat.

Maak een afspraak.

Maak vandaag nog een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een van onze ervaren notarissen. Samen zullen we uw specifieke situatie bespreken en een samenlevingscontract opstellen dat uw beider belangen behartigt.

Diensten

Wat heeft u nodig voor uw relatie?

0343 52 80 80 Afspraak maken