Zakelijk

Notariële dienstverlening voor ondernemers en organisaties

Thema

Bedrijfsopvolging

Dienst

Familiestatuut

Een goed familiestatuut is essentieel voor het behoud van harmonie en continuïteit binnen een familiebedrijf. Wij bieden professionele begeleiding bij het opstellen van een familiestatuut dat aansluit bij uw specifieke familie- en bedrijfssituatie.

Wat is een familiestatuut?

Een familiestatuut is een document dat de spelregels en afspraken binnen een familiebedrijf vastlegt. Het vormt een belangrijke leidraad voor de familieleden die betrokken zijn bij het bedrijf en biedt richtlijnen voor onderwerpen zoals eigendomsoverdracht, bestuur, opvolging, conflictoplossing en familiewaarden. Een goed opgesteld familiestatuut draagt bij aan een harmonieuze samenwerking, duidelijkheid en continuïteit binnen het familiebedrijf.

Deskundig advies.

Wij hebben kennis van de juridische, zakelijke en persoonlijke aspecten die komen kijken bij het opstellen van een familiestatuut. We bieden deskundig advies dat aansluit bij uw specifieke familie- en bedrijfssituatie. We helpen u bij het identificeren van belangrijke onderwerpen en het opstellen van duidelijke richtlijnen en afspraken die de belangen van alle betrokken familieleden behartigen.

Structuur en duidelijkheid binnen het familiebedrijf.

Een familiestatuut creëert structuur en duidelijkheid binnen het familiebedrijf. Het legt bijvoorbeeld de criteria vast voor familieleden die in aanmerking komen voor een rol in het bedrijf, de verantwoordelijkheden van het bestuur, en de regels voor eigendomsoverdracht. Met onze begeleiding zorgen we ervoor dat het familiestatuut aansluit bij uw specifieke wensen en behoeften, en bijdraagt aan een succesvolle bedrijfsvoering op lange termijn.

Behoud van harmonie en continuïteit.

Een goed opgesteld familiestatuut draagt bij aan het behoud van harmonie en continuïteit binnen het familiebedrijf. Het biedt richtlijnen voor conflictoplossing, opvolging en de overdracht van eigendom. Onze notarissen begrijpen de complexiteit van familiedynamiek en helpen bij het opstellen van heldere afspraken die bijdragen aan een gezonde en duurzame bedrijfsoverdracht tussen generaties.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wilt u de voordelen van een goed opgesteld familiestatuut ervaren? Maak vandaag nog een afspraak. Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces en ervoor te zorgen dat uw familiestatuut op een juridisch solide en op uw familie gerichte manier wordt opgesteld.

Diensten

Wat heeft u nodig bij bedrijfsopvolging?

0343 52 80 80 Afspraak maken