Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Nalatenschap

Dienst

Erfbelasting

Bij het regelen van uw nalatenschap is het belangrijk om rekening te houden met erfbelasting. Erfbelasting, ook wel successierecht genoemd, is de belasting die wordt geheven over de erfenis die u nalaat aan uw erfgenamen. Het begrijpen van de regels en mogelijkheden met betrekking tot erfbelasting is essentieel om ervoor te zorgen dat uw nalatenschap zo gunstig mogelijk wordt afgehandeld. Wij adviseren en begeleiden u graag bij het optimaliseren van uw nalatenschap.

Wat is erfbelasting?

Erfbelasting is een belasting die wordt geheven over de waarde van de erfenis die wordt verkregen door erfgenamen na het overlijden van een persoon. De hoogte van de erfbelasting kan variëren, afhankelijk van de waarde van de nalatenschap en de relatie tussen de erfgenamen en de overledene. Erfbelasting wordt berekend op basis van tariefschijven en percentages die door de overheid zijn vastgesteld.

Erfbelastingplanning.

Erfbelastingplanning is het proces waarbij u maatregelen neemt om de erfbelasting die uw erfgenamen moeten betalen te kunnen verminderen of optimaliseren. Door tijdig en zorgvuldig te plannen, kunt u legale mogelijkheden benutten om uw nalatenschap fiscaal gunstiger te  laten verkrijgen door uw erfgenamen. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen.

Wij beschikken over uitgebreide kennis van de erfbelastingwetgeving en -regelingen. We adviseren u over verschillende strategieën en mogelijkheden om de verschuldigde erfbelasting te optimaliseren, rekening houdend met uw persoonlijke situatie en wensen. Door het maken van weloverwogen keuzes en het gebruik van juridische instrumenten, zoals schenkingen, flexibele testamenten en fiscale vrijstellingen, bereikt u een zo gunstig mogelijke afwikkeling van uw nalatenschap.

Neem contact op.

Neem contact met ons op om een persoonlijk gesprek in te plannen. We zullen uw specifieke situatie bespreken en strategieën ontwikkelen om erfbelasting te minimaliseren, terwijl we uiteraard blijven voldoen aan alle wettelijke vereisten.

Diensten

Wat heeft u nodig voor nalatenschap?

0343 52 80 80 Afspraak maken