Zakelijk

Notariële dienstverlening voor ondernemers en organisaties

Thema

Ondernemen

Dienst

Oprichten commanditaire vennootschap

Het oprichten van een CV kan een verstandige keus zijn.

Heuvelrug Notarissen begrijpt dat het oprichten van een commanditaire vennootschap (CV) een belangrijke juridische stap is voor uw onderneming en uw vermogen. Wij bieden professionele begeleiding en werken daarbij graag samen met uw accountant en/of fiscalist.

Commanditaire vennootschap.

Een commanditaire vennootschap (CV) is een samenwerkingsvorm waarbij twee of meer personen, de vennoten genoemd, samen een onderneming starten. Fiscaal gezien kan onderscheid worden gemaakt tussen een open CV en een besloten CV. Binnen de CV zijn er twee soorten vennoten: de beherende vennoten en de stille vennoten. De beherende vennoten zijn actief betrokken bij het dagelijks management van de onderneming, terwijl de stille vennoten een financiële bijdrage leveren maar geen actieve rol spelen in de bedrijfsvoering. Een commanditaire vennootschap biedt de mogelijkheid om kapitaal en expertise te bundelen en gezamenlijk een onderneming te runnen.

Deskundig advies op maat.

Heuvelrug Notarissen heeft de benodigde expertise op het gebied van commanditaire vennootschappen. We bieden deskundig advies dat aansluit bij uw specifieke wensen en doelstellingen. Of het nu gaat om het opstellen van de vennootschapsakte, het regelen van de verdeling van bevoegdheden tussen beherende en stille vennoten of andere essentiële zaken, wij zorgen ervoor dat uw commanditaire vennootschap voldoet aan de wettelijke vereisten en optimaal is ingericht op uw zakelijke doelen.

Juridische bescherming en structuur.

Heuvelrug Notarissen zorgt ervoor dat uw commanditaire vennootschap een stevige juridische structuur heeft en dat de belangen van alle betrokken partijen goed geregeld zijn. We helpen u bij het opstellen van de benodigde documenten en overeenkomsten, zoals de vennootschapsakte en eventuele overeenkomsten tussen de beherende en stille vennoten.

Samenwerking met vertrouwen en heldere afspraken.

Een commanditaire vennootschap draait om samenwerking tussen beherende vennoten en stille vennoten. Onze notarissen begrijpen het belang van heldere afspraken en zorgen ervoor dat de verdeling van bevoegdheden, winsten en verliezen, en andere essentiële aspecten van uw commanditaire vennootschap duidelijk worden vastgelegd. Met onze begeleiding kunt u met vertrouwen samenwerken binnen de commanditaire vennootschapsstructuur.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wilt u profiteren van de voordelen van een goed opgerichte commanditaire vennootschap? Maak vandaag nog een afspraak bij Heuvelrug Notarissen. Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces. Samen zorgen we voor een solide juridische structuur van uw C.V.

0343 52 80 80 Afspraak maken