Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Estate planning

Dienst

Periodiek schenken

Realiseer uw schenkingsdoelen.

We begrijpen het belang van periodiek schenken als een krachtige manier om uw schenkingsdoelen te realiseren. We adviseren en begeleiden u bij het opzetten van een schenkingsplan. Door periodiek te schenken kunt u profiteren van diverse fiscale voordelen en tegelijkertijd maakt u een positieve en structurele impact op het goede doel van uw keuze.

Wat is periodiek schenken?

Periodiek schenken is een schenkingsvorm waarbij u gedurende een afgesproken periode (meestal 5 jaar) regelmatig een vast bedrag schenkt. Vaak aan een goed doel ofwel een algemeen nut beogende instelling (Anbi). Dit kan jaarlijks, maandelijks of op een andere afgesproken frequentie worden overgemaakt. Een periodieke schenking wordt vastgelegd in een schenkingsovereenkomst en biedt zowel het goede doel als u zekerheid en duidelijkheid.

Wat zijn de voordelen van periodiek schenken?

Periodiek schenken heeft verschillende voordelen:

  1. Fiscale voordelen:

    Bij periodiek schenken kunt u gebruik maken van fiscale voordelen. De schenking is volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen, waardoor u minder inkomstenbelasting betaalt. Daardoor kunt u uw schenking effectiever inzetten en eventueel uw netto bijdrage aan het goede doel verhogen.

  2. Langdurige impact:

    Met periodiek schenken kunt u een langdurige(r) en wellicht grotere impact maken op het goede doel van uw keuze. Door regelmatig te schenken, kan het goede doel rekenen op een stabiele inkomstenstroom. Uw bijdrage kan effectief worden benut voor hun projecten en initiatieven.

  3. Maatwerk en flexibiliteit:

    Periodiek schenken biedt maatwerk en flexibiliteit. U kunt de schenkingsperiode en het bedrag afstemmen op uw persoonlijke situatie en financiële mogelijkheden. Hierdoor kunt u een schenkingsplan opzetten dat past bij uw wensen en doelen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij bieden deskundig advies en begeleiding bij periodiek schenken. Hier zijn enkele redenen om te kiezen voor onze dienstverlening:

Inzicht en advies:

Onze specialisten hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van periodiek schenken. We adviseren over de fiscale aspecten, de mogelijkheden en de vereisten van het periodiek schenken, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Schenkingsdocumentatie:

We helpen u bij het opstellen van de benodigde schenkingsdocumentatie, waaronder de schenkingsovereenkomst. We zorgen ervoor dat alle juridische aspecten correct worden geregeld en dat uw periodieke schenkingen op de juiste wijze worden vastgelegd.

Fiscale optimalisatie:

We streven ernaar om uw periodieke schenkingen fiscaal optimaal te structureren, zodat u kunt profiteren van de beschikbare fiscale voordelen.

Neem contact op.

Neem vandaag nog contact met ons op. Uw schenkingsdoelen en het maken van een positieve impact op het goede doel van uw keuze kunnen dan daadwerkelijk worden gerealiseerd.

0343 52 80 80 Afspraak maken