Persoonlijk

Notariële dienstverlening voor particulieren

Thema

Nalatenschap

Dienst

Afwikkelingsbewind

Een afwikkelingsbewind is een regeling in uw testament waarbij u een executeur ook tot bewindvoerder benoemt. Er wordt een bewind ingesteld met daaraan verbonden uw opdracht om uw vermogen na uw overlijden te beheren en te kunnen verdelen volgens uw specifieke wensen. We ervaren regelmatig het belang van een afwikkelingsbewind en adviseren en begeleiden u graag.

Wat is een afwikkelingsbewind?

Afwikkelingsbewind houdt in dat een executeur-bewindvoerder verantwoordelijk wordt voor het beheer en de verdeling van uw nalatenschap. Deze bewindvoerder handelt in overeenstemming met de instructies en bepalingen die u hebt vastgelegd in uw testament. Het doel van afwikkelingsbewind is om ervoor te zorgen dat uw vermogen zorgvuldig en volgens uw wensen wordt verdeeld, met aandacht voor de belangen van uw erfgenamen.

Wat doet een afwikkelingsbewindvoerder?

De bewindvoerder krijgt verschillende taken en verantwoordelijkheden toegewezen. Zo beheert de bewindvoerder het vermogen van de nalatenschap, zoals bankrekeningen, investeringen en onroerend goed. Daarnaast is de bewindvoerder verantwoordelijk voor het afwikkelen van eventuele schulden die deel uitmaken van de nalatenschap. De bewindvoerder verdeelt ook het vermogen van de nalatenschap onder de erfgenamen volgens de in het testament vastgestelde regelingen en bepalingen.

Aanspreekpunt van de erfgenamen.

Een belangrijk aspect van afwikkelingsbewind is dat de executeur-afwikkelingsbewindvoerder fungeert als aanspreekpunt voor de erfgenamen. De bewindvoerder communiceert met hen, verstrekt informatie over de voortgang van de afwikkeling van de nalatenschap en beantwoordt eventuele vragen. Dit draagt bij aan een transparant proces en voorkomt mogelijke conflicten tussen erfgenamen.

Maak een afspraak.

We begrijpen we dat een afwikkelingsbewind een belangrijke beslissing is, die zorgvuldig moet worden overwogen. Onze ervaren specialisten adviseren en begeleiden u bij het opstellen van een testament met afwikkelingsbewind. Neem contact met ons op om een persoonlijk gesprek in te plannen.

Diensten

Wat heeft u nodig voor nalatenschap?

0343 52 80 80 Afspraak maken